luni, 6 decembrie 2010

De evitat: produsele „de post” sunt pline de E-uri!

Foarte multe varietati de produse etichetate „de post” au aparut pe rafturile magazinelor dupa inceperea postului dinaintea Craciunului, produse care, spun specialistii, nu sunt decat niste amestecuri din cele mai ciudate E-uri. Dieticienii recomanda sa nu se consume produse prelucrate numite „de post” care inlocuiesc carnea, fiind procesate si „drese” cu multe E-uri (pateu, cirnati, salam etc.).
Toate contin, in mare, aceleasi ingrediente: soia, polifosfati, agenti de ingrosare, coloranti (carminul, de exemplu, provoaca Alzheimer), conservanti etc.
Uleiul alimentar poate fi inlocuit, nu doar in perioada de post, cu uleiul de masline. Pentru ca este cel mai falsificat ulei din lume, trebuie multa atentie in algerea acestiuia. Trebuie neaparat sa fie extravirgin presat la rece, si sa nu fie din simburi. Uleiul de masline nu se foloseste la prajit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu