marți, 7 decembrie 2010

Sfaturi pentru iarnă: Cum îngrijim animalele de companie



Venirea iernii, cu temperaturi scăzute, multă umezeală şi disconfort le poate aduce neplăceri prietenilor noştri necuvântători, aşa că specialiştii ne îndeamnă să luăm măsuri de precauţie.

“Cu toţii trebuie să ne îngrijim ca animalele de companie să aibă o toaletă corespunzătoare de iarnă”, a precizat medicul veterinar clujean Mircea Şuteu. “Sunt mai vulnerabile în primul rând animalele mici. Ar trebui să aibă hăinuţă de iarnă atunci când le scoatem din casă şi chiar papucei. Se găsesc la toate pet-shop-urile şi nu sunt chiar o fiţă, se poate întâmpla ca bietului animal să îi degere picioruşele dacă sunt mai sensibile şi să le îngheţe falangele”, a explicat specialistul. În ceea ce le priveşte pe animalele mai mari, recomandarea medicului este ca stăpânii să le crească raţia de alimente pentru că, la temperaturi mai joase, consumul lor energetic este mai mare.

“Pentru ambele categorii este mai bine dacă le reducem timpul de plimbare pe afară. Dacă termometrul arată sub minus 20 de grade, să nu îi lăsăm mai mult de jumătate de oră”, recomandă Mircea Şuteu. Căţeii care au cuşcă în curte vor fi protejaţi de frig şi vânt prin amplasarea de “uşiţe” la intrare şi chiar prin izolare termică a căsuţei animalului, un adevărat “trend” în rândul proprietarilor clujeni. “În ziua de azi putem să le asigurăm animalelor de casă condiţii mult mai bune decât în urmă cu 20 de ani”, a conchis Şuteu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu