sâmbătă, 11 decembrie 2010

Utilizarea ingredientelor de origine animala in cosmetice

Produsele noastre de ingrijire, in pofida stralucirii si luxului aparent (vehiculat prin reclame), sunt cel mai adesea compuse din chimicale de sinteza plus ingrediente de origine animala. Chiar si acele produse care pretind ca “nu sunt testate pe animale” pot, de fapt, sa contina ingrediente animale, in special grasimi. Conditiile in care se obtin aceste grasimi de la cadavre provenite din abatoare sunt adesea de neimaginat si ireconciliabile cu reclamele vaporoase pe care le vedem pe ecrane.
In special producatorii de rujuri si farduri de pleoape utilizeaza acest gen de grasimi, “imbracand” in culoare, parfum si rafinament o substanta provenita de la animale moarte: caini, porci, vaci etc.

Cateva din ingredientele de origine animala larg utilizate de industria cosmetica:
  • keratina - proteina extrasa din coarnele, copitele sau blana animalelor si pasarilor, carapacea broastelor testoase, ciocul si penele pasarilor. Se utilizeaza in sampoane, balsamuri pentru par, lotiuni de corp, creme faciale, fonduri de ten, rimel, ruj si solutia de permanent pentru par.
  • gelatina - folosita in sampoane, masti faciale etc. Este obtinuta prin fierberea pielii, tendoanelor, ligamentelor si oaselor.
  • acid stearic – grasime provenita de la vite, caini, oi, pisici, stomacul porcilor. Se utilizeaza in sapunuri, lubrifiante, spray-uri pentru par, deodorante, creme. Se mai intalneste sub denumirile Stearic Hydrazide, Stearamide, Stearamine, Stearates, Stearyl Betaine, Stearyl Imidazoline, Stearoyl Lactylic Acid, Stearone, Stearoxytrimethylsilane.
  • acid hyaluronic – se extrage din cordonul ombilical al animalelor, desi exista si surse vegetale.

  • acid linoleic, palmitic, oleic – toate pot fi obtinute si din plante, insa adesea sunt de provenienta animala.
  • acid myristic – mai apare sub denumirile de Isopropyl Myristate, Myristyls, Oleyl Myristate, Myristal Ether Sulfate.
  • glicerina - rezulta din producerea sapunului (ne referim la sapunurile ce folosesc grasimi animale). Daca pe eticheta nu este precizat ca glicerina este de origine vegetala, cel mai probabil are provenienta animala.
  • ulei de nurca – extras din stratul gras de sub pielea nurcilor, dupa omorarea acestora sau, uneori, chiar de la nurci vii, cu ajutorul unei siringi. Se foloseste in creme hidratante si antirid.
  • alantoina - desi exista alternative vegetale, in general se foloseste acid uric de la mamifere.
  • colagen - proteina din tesuturi animale, folosita in creme antirid. Alternativele vegetale includ uleiul de migdale sau de amla.
  • elastina - proteina din aorta vitelor.
  • placenta - un ingredient frecvent utilizat in industria cosmetica, provenit din uterul animalelor sacrificate.
  • squalane - are si surse vegetale, insa in general se preia din ficatul rechinilor.
  • quaternium 27 – se foloseste in deodorante si creme, provine din grasimi animale.
  • vitamina A – poate proveni din peste.
  • panthenolul (provitamina B5) – poate proveni din surse animale.
  • ceara - poate avea si sursa animala, se foloseste in produse pentru epilat si rujuri.
  • polipeptide - din resturile de la abatoare.
Etc. etc. etc.
Nu mereu provenienta ingredientelor animale este ascunsa. Dimpotriva, sunt reputate marcile de cosmetice care contin ca ingrediente speciale secretia postanatala de vita, secretia de melc s.a.m.d. Posibil sa fie chiar eficiente. Insa cat este de etic sau de uman sa apelam la aceste solutii? Putin paradoxal, nu? Sa folosim substante smulse prin uciderea sau provocarea durerii si lipsirea de libertate a altor fiinte pentru scopul de a ne infrumuseta…

quiz 83 11 decembrie

1. Noul sistem de control Microsoft pentru consolele Xbox 360 poarta denumirea de: Kinect

2. Google Maps este: Un serviciu pentru afisarea hartilor

3. Incepand cu 1 mai 2010, urmatorul serviciu a devenit un serviciu standard eMAG, fiind oferit pe termen nelimitat: ExtraGarantia de Retur

4. Denumirea initiala a companiei Canon a fost: Precision Optical Instruments Laboratory


5. Urmatoarele produse sunt comercializate sub brandul Microsoft: Toate variantele de mai sus

cronica Cârcotașilor: JANTA
cod newsLetter eMAG:  qwerty
codul bonus eMAG:  A
codul Kiss FM: 
cod Facebook:

vineri, 10 decembrie 2010

Cum sa ganditi ca un geniu

"Chiar daca nu eşti un geniu poţi folosi aceleaşi strategii ca Aristotel sau Einstein pentru a declanşa puterea creatoare a mintii si pentru a-ti planifica mai bine viitorul"
Următoarele opt strategii va încurajează sa ganditi productiv si nu reproductiv pentru a găsi soluţii la probleme. Aceste strategii sunt similare cu felul in care au gândit geniile creatoare din arta, stiinta si industrie de-a lungul istoriei.
1. Priviţi o problema in mai multe feluri si gasiti noi perspective pe care nimeni altcineva nu le-a găsit (sau publicat!)
Leonardo da Vinci credea ca pentru a cunoaşte forma unei probleme trebuie sa începi prin a invata cum sa o restructurezi prin metode diverse. Era de părere ca prima perspectiva asupra unei probleme este prea subiectiva. Adesea, problema in sine este reconstruita astfel încât devină una cu totul noua.
2. Vizualizaţi!
Când Einstein se gândea la o problema a găsit necesara formularea acesteia in cat mai multe feluri cu putinţa inclusiv reprezentarea prin diagrame. Astfel vizualiza soluţiile si credea ca numerele si cuvintele ca atare nu joaca un rol important in procesul gândirii sale.
3. Produceţi! O caracteristica de baza a unui geniu este productivitatea.
Thomas Edison deţinea 1.093 patente. Si-a asigurat propria productivitate prin faptul ca si-a acordat sie si asistenţilor şai idei. Intr-un studiu ce cuprinde 2.036 oameni de stiinta de-a lungul istoriei Dean Keith Simonton de la Universitatea din California pe Davis a găsit ca cei mai respectaţi oameni de stiinta au produs nu doar lucrări de referinţa ci si multe lucrări "proaste". Nu le era teama sa dea greş sau sa producă mediocritati.
4. Incercati combinaţii noi. Combinaţi si recombinaţi idei, imagini si gânduri in combinaţii diferite indiferent cat de neobişnuite sau ciudate ar părea.
Legile ereditatii pe baza cărora stiinta moderna a geneticii se bazează se datorează călugărului austriac Grego Mendel care a combinat matematica si biologia pentru a crea o noua stiinta.
5. Formaţi noi relaţii; faceţi conexiuni intre subiecte diferite.
Da Vinci a forţat o legătura intre sunetul unui clopot si a unei pietre ce loveşte apa. Aceasta i-a dat ocazia sa inteleaga faptul ca sunetul calatoreste in unde. Samuel Morse a inventat staţii pentru semnale telegrafice.
6. Ganditi in opoziţie.
Fizicianul Niels Bohr credea ca daca apropii lucruri care se opun si apoi anulezi gândurile, mintea ta se deplasează spre alt nivel. Abilitatea sa de a-si imagina lumina ca particula si ca unda a dus la concepţia sa asupra principiului complementaritatii. Anularea gândului (logicii) poate oferi mintii dvs. ocazia sa creaţi o noua forma.
7. Ganditi metaforic.
Aristotel considera metafora drept un semn al geniului si credea ca omul care avea capacitatea de a percepe similaritatile intre doua zone separate de existenta si de a le corela era o persoana deosebita.
8. Pregatiti-va pentru şansa.
Ori de cate ori încercam sa facem ceva si eşuam ajungem sa facem altceva. Acesta este primul principiu al unui accident creativ. Eşecul poate fi productiv doar daca nu ne concentram asupra sa ca asupra unui rezultat neproductiv. In schimb, analizam procesul, componentele acestuia si cum putem sa le schimbam pentru a ajunge la alt rezultat. Nu va intrebati "De ce am eşuat?" ci mai degrabă "Ce am creat?"

quiz 82 10 decembrie

1.Serviciul de traducere oferit gratuit de Google, ce permite traducerea imediata in 57 de limbi se numeste: Google Translate

2.Membru al echipei Carcotasilor, Marian Stanciu, interpreteaza personajul: Pustiu' 

3.Care dintre produsele de mai jos nu sunt in oferta eMAG? Carti

4.Urmatoarele produse sunt comercializate sub brandul Logitech: Toate variantele de mai sus


5.Consola Nintendo Wii a fost lansata in Europa in anul: 2006

cronica Cârcotașilor: JANTA
cod newsLetter eMAG:  qwerty
codul bonus eMAG:   TOUCHSCREEN
codul Kiss FM: 
cod Facebook:

joi, 9 decembrie 2010

10 sfaturi pentru o viata lipsita de stres la servici

Esti mereu cu gandul la ziua de maine - cum sa treci mai usor peste o zi obositoare si stresanta la servici? Nu poti petrece suficient timp impreuna cu familia din cauza locului de munca? Iata cateva sfaturi pentru toate superevele care viseaza la o viata lipsita de stres la servici.

Invata sa spui NU


Alege un job care este putin mai flexibil cu nevoile taleDaca observi ca iti este tot mai greu sa iti faci timp pentru prieteni si familie din cauza serviciului, atunci ar trebui sa iti cauti unul care nu te solicita atat de mult. Sa iti aduci munca acasa...ceva ce ar trebui sa se intample mult mai rar. Iar daca se intampla deja prea des, atunci situatia trebuie schimbata.

Impune-ti o limita pentru munca acasa.
Anunta-ti familia cand vei lucra acasa, insa nu fa din acest fapt o obisnuinta, pentru a nu interveni in viata personala.

Gaseste-ti un hobby
Acest lucru este foarte important, oricare ar fi job-ul tau. Un hobby il poti impartasi cu familia si iti poti distrage atentia de le problemele de servici.

Fa-ti timp pentru prieteni
NU neglija viata personala; in fiecare saptamana trebuie sa iti faci timp pentru cei dragi, orice ar fi.

Timpul petrecut cu familia
Se intampla uneori sa intervina urgente la servici, insa daca iti faci un program  pe care il treci cu sfintenie in agenda, nu vei mai putea da inapoi.

Rasfata-te cu un tratament pentru insanatosire in fiecare luna
Este important pentru trupul tau, psihicul tau si pentru familie. Un astfel de tratament te va ajuta  sa vezi lucrurile intr-o alta lumina. Masajul este o metoda excelenta de relaxare.

Nu uita sa mananci sanatos
Consumand alimente sanatoase iti vei asigura portia necesara de nutrienti, energie, incredere si concentratie, pentru a duce lucrurile la bun sfarsit. Gandeste-te la corpul tau ca la o masina - daca este intretinuta corect va da tot ce poate, daca nu, te va lasa la jumatatea distantei parcurse.

Trebuie sa iti faca placere ceea ce faci
Cu cat esti mai fericita la servici, cu atat te vei bucura mai mult de viata. Deci, este intelept sa iti gasesti un job care iti place. Iar daca iti face placere sa mergi de trei ori pe saptamana la fitness, nimeni nu te opreste.

Tine-te de prioritatile impuse
Scrie ce obiective ai de indeplinit si lipeste-le prin toate camerele, iar de fiecare data cand ai indeplinit unul, ofera-ti o recompensa, astfel vei fi mult mai motivata. Multe persoane spun DA din obisnuinta. Ei bine asa ceva nu se face, si uneori este chiar bine sa mai spui si NU, in special daca simti ca altfel nu se poate. Oamenii iti vor aprecia onestitatea, iar tu te vei simti mult mai bine

Sfaturi pentru copiat

1. Daca ai copiuţe mici, cel mai bine este sa le bagi in penar.
Chiar daca proful/profa sta la catedra sau in picioare si merge prin clasa, tu te prefaci ca te uiti dupa ceva in penar. De exemplu eu ma prefac ca sunt suparata si sterg cu guma nervoasa foaia .. si ma prefac ca imi caut creionul in timp ce citesc linistita copiuta din penar.

2.O metoda un pic mai complicata dar care nu da de banuit niciodata.
Scrii pe o foaie A4 ce iti trebuie pentru test .. mai ales daca sti ca e posibil sa iti dea asa ceva si il bagi in ghiozdan prima,nu printre caiete sau intr`o coperta transparenta a unei carti. In cazul in care proful/profa sta in spatele clasei .. te intorci frumos si te prefaci ca nu gasesti ceva (de exemplu pasta corectoare). Scotocesti prin ghiozdan, dar te si uiti pe foaia in care ai scris copiuta.
Salvare: Daca proful sau profa te atentioneaza spui frumos:”Ma scuzati, dar nu gasesc ….(pasta corectoare) pot cere cuiva va rog frumos? .. X-ulică ,ai pasta coresctoare?”
Si chiar daca printr-un absurd vine si se uita in ghiozdanul tau si vede foaia.. spui pur si simplu ca nu copiezi.. aia e doar foaia de pe care ai invatat si repetat in pauza .. ai azvarlit-o in ghiozdan .. (copiuta nu are cum sa fie .. scrisul este normal ..la marimea normala nu are cum sa banuiasa ca tu te inspiri.)

3. Daca timp de copiute nu ai avut si pentru lucrarea o dai pe caiet, totul este foarte simplu:

Bagi ghiozdanul in banca .. si caietul SUB sau PE el .. (spatiul dintre ghiozdan caiet si banca este mic.. caietu e usor presat si nu se vede deloc ) iar daca ai noroc sa ai in fata ta colegi .. si profu/profa sta la catedra il scoti .. apoi il pui la loc.

4. Exista pixuri speciale de copiat .. Exact asemenea unei rulete
Tragi de o portiune si iese o foaie .. si cand ii dai drumu intra la loc .. E SUPER

Lipsa sexului iti poate scurta viata

Absenta sexului iti poate micsora durata vietii. Orice imbunatatire din punct de vedere a numarului de partide sexuale iti poate adauga ani buni la speranta de viata. Ti se pare o teorie subreda? Afla ca aceasta este emisa de cunoscutul doctor Mehmet Oz, gazda unui show de televiziune din SUA, difuzat si la noi.
"Americanii fac sex, in medie, o data pe saptamana, dar stim din studii ca, dubland la doua dati pe saptamana iti poti prelungi viata cu trei ani", a spus acesta, citat de aolhealth.com. Doctorul Oz insista asupra faptului ca cea mai mare problema este lipsa deschiderii oamenilor catre discutii despre acest subiect.

Foarte putini comunica pentru a-si imbunatati viata sexuala.Mai mult, el spune ca o femeie din sapte nu are niciodata orgasim si ca ar trebui sa acordam mult mai multa atentie sexului.

Iata cateva sfaturi menite sa aduca un plus vietii intime:

1. Programati-va intalniri

Chiar daca pare depasit pentru stadiul in care se afla relatia voastra, este un truc cat se poate de benefic. Planuiti sa aveti ceva timp numai pentru voi doi si faceti totul ca sa respectati acest plan (duceti copiii la bunici si terminati cu treburile casnice mai devreme).

Aranjati-va ca si cum ati iesi ca acum cativa ani, cand va doreati sa va cuceriti reciproc. In plus, o astfel de intalnire va va da impresia unei aventuri, avand un rol incitant.

2. Recunoasteti ca aveti o problema

Indiferent de cauza, este important sa fiti constienti si sa recunoasteti ca treceti printr-o perioada dificila in ce priveste sexul. Daca este vorba de o cauza fizica (disfunctie erectila spre exemplu sau un dezechilbru hormonal) mergeti la un doctor, iar daca este o problema emotionala vorbiti cat mai mult despre asta, poate chiar si cu un psiholog.

Nu va acuzati partenerul pentru ceva ce nu face. Discutati mai bine tot ce va nemultumeste si admiteti ca latura sexuala este una extrem de importanta pentru un cuplu.

3. Priviti sexul ca pe o prioritate

Multe dintre cupluri, in special cele care au copii, pun sexul pe ultimele locuri in lista prioritatilor, uitand de placerea si bucuria proprie. Numai ca acestea nu isi dau seama cat de mult ii afecteaza aceasta abandonare a vietii intime, atat pe ei insisi cat si pe copii.

Casniciile in care nu exista o viata sexuala implinita sunt mai predispuse la esec. De aceea, decat sa iti supui copiii la chinul unui divort, mai bine, de fiecare data cand simti nevoia de a face sex, dar amani pentru ca nu ai timp, lasa la o parte acel ceva pe care il ai de facut si ai grija si de tine si partenerul tau.

4. Vorbiti despre ceea ce va doriti

Nu ascundeti ceea ce va place sa faceti sau sa primiti cand sunteti amandoi in pat. Comunicati despre ce va doriti. Nimeni nu poate ghici ce isi doreste altcineva, mai ales ca suntem atat de diferiti si fiecare are nevoi si preferinte diferite. Aveti grija insa ca discutia sa fie intr-un moment relaxant, atunci cand starea de spirit este una vesela.

5. Condimentati-va viata sexuala

Implinirea la modul general din acest punct de vedere vine cu ceva efort, dar merita. Spune-i sotiei sau sotului ca este sexy si ca inca te atrage. Trimite-i mailuri sau mesaje incitante si fa-i complimente. In acest fel vei mentine acea scanteie si iti vei face partenerul sa se simta atragator, inlaturandu-i astfel macar o parte din complexe, chiar daca poate nu mai arata ca la 20 de ani.

Tot ce conteaza este ca pentru tine este inca atragator. Cu cat ai parte de mai putin sex, cu atat te simti mai putin sexy si, cu cat te simti mai putin sexy cu atat ai parte de mai putin sex. Este un cerc vicios.

Totodata, este important sa te cunosti cat mai bine, sa stii ce iti place si ce nu la capitolul sex.

6. Jucati-va

Sexul nu trebuie sa includa incordare. Lasati-va imaginatia libera si dati curs unor jocuri care sa va aduca mai multa bunadispozitie. Jucati-va cu orice va trece prin minte. Important este sa radeti si sa va simtiti bine unul in compania celuilalt.

7. Fiti rabdatori

Asteptarile prea mari de la viata sexuala pot distruge armonia unui cuplu. Ca si in viata sentimentala, si la acest capitol totul se cladeste in timp, pas cu pas. Apropierea, romantismul si amuzamentul sunt cele mai importante elemente. Fiti rabdatori si construiti incet.

quiz 81 9 decembrie

1. Radioul oficial al campaniei eMAG Grandprix a fost:
Grand FM
Formula 1 FM
Kiss FM
Nicio varianta nu este corecta

2. Pe Blogul eMAG vei gasi:
Stiri despre eMAG si evenimente importante din jurul companiei
Noutati despre produse si servicii, lansari, promotii
Opiniile eMAG despre evolutia pietei de comert online din Romania
Toate cele de mai sus
 
3. Site-ul Youtube.com este disponibil in urmatoarele limbi:
Doar in engleza
Doar in engleza si franceza
Doar in romana
In peste 30 de limbi si dialecte, inclusiv engleza, romana si franceza
 
4. Poti afla despre cele mai atractive oferte eMAG daca:
Esti abonat la newsletter-ul eMAG
Navighezi zilnic pe site-ul eMAG.ro
Urmaresti sectiunea 'Promotiile saptamanii' de pe site-ul eMAG
Toate cele de mai sus
 
5. Folosind motorul de cautare Google poti cauta:
Doar imagini
Doar clipuri video
Doar stiri
Imagini, Clipuri video, Stiri, Carti, Bloguri, s.a.

miercuri, 8 decembrie 2010

10 Sfaturi pentru a slabi cu placere

1. Stabileste-ti un obiectiv rezonabil
Te-ai hotarat deja cate kilograme vrei sa slabesti? Trebuie sa iti amintesc ca lupta cu kilogramele va fi cu atat mai grea, cu cat numarul acestor kilograme este mai mare. Nu are rost insa sa te supui unui regim de infometare. Daca trebuie sa dai jos in jur de 20 de kilograme, este preferabil sa slabesti in doua sau chiar trei etape: o faza de slabire in care pierzi sapte kilograme, urmatoarea faza in care te stabilizezi, apoi o noua faza de slabire. Criteriile actuale de frumusete nu fac alceva decat sa te ghideze cu pasi repezi catre anorexie, asa ca ai face bine sa uiti de ele si sa incerci sa obti silueta mult dorita fara a te infometa sau fara sa te subnutresti. Pentru ca mai bine ai cu trei kilograme in plus si esti sanatoasa, decat sa ajungi precum top-modelele infometate si subnutrite!

2. Pastreaza cu strictete secretul
Cand te apuci de regim nu-i asa ca stiu toate colegele, prietenele si asa mai departe? Ai face bine ca de acum incolo cand te apuci de un regim sa nu mai povestesti tuturor pentru ca majoritatea o sa te incurajeze sa revi la alimentele dinainte sub pretext ca: "esti bine asa cum esti fata ce trebuie sa mai slabesti", si uite asa regimul tau se va duce pe "apa sambetei", si nu vei reusi sa atragi privirile baietiilor draguti de pe plaja anul acesta. Asa ca... TACERE TOTALA!!!

3. Manca suficient si variat
Nimic nu e mai rau decat sa mananci la repezeala, pe un colt de masa, dintr-o conserva abea incalzita. A manca trebuie sa fie o placere, nu uita acest lucru. Organizeaza-ti o mica sarbatoare, aseazati o fata de masa vesela, incalzeste-ti mancarea si alcatuieste meniul cu grija: varietatea aromelor iti va sadisface nevoia de a manca, iar senzatia de satietate va fi deplina.

4. Mai multe glucide si fibre, mai putine lipide
Pentru a pierde din greutate mananca zaharuri cu indicele glicemic scazut sau mediu, cum ar fi cerealele integrale, legumele uscate, lactatele ( degresate evident ), fructele si fructoza ( cu moderatie ). Este bine sa sti ca aceste alimente sunt de asemenea bogate in fibre alimentare, al caror efect pozitiv intr-un regim de slabire il cunoastem deja. In schimb ai face foarte bine daca ai reusi sa limitezi consumul de lipide saturate ascunse ( carne, mezeluri, lactate integrale, branzeturi ), dar mancati totusi un minim de lipide care contin cei opt aminoacizi esentiali ( uleiuri vegetale si indeosebi cel de floarea soarelui, soia, porumb, dar si in cantitate mai mica ulei de masline, rapita sau arahide ). Sa nu uiti de proteine care sunt foarte importante pentru sanatate si le gasesti in cereale si legume uscate, dar si in peste, carne, oua si lactate.

A sari peste o masa: arma fatala

Ai putea crede ca daca sari peste o masa, fie ea micul dejun, pranz sau cina, slabesti mai usor. Acest comportament are in schimb un efect contrar si iata si de ce:
- Ai tendinta sa mananci mai mult la masa urmatoare, in compensatie. Lipsit de calori si de nutrienti, organismul tau se razbuna stocand lipidele si glucidele integrate la masa urmatoare.
- Mancand, arzi calorii, iar cand sarim peste o masa, nu ardem nimic.
- Lipsit de glucide, organismul apeleaza pentru a si le procura la rezervele de grasime, dar si la cele musculare.

5. Mestecati bine
Mestecand indelung, menti alimentele mai mult timp in cavitatea bucala si senzatia de satietate va fi superioara. In plus masticatia faciliteaza digestia.

6. Bea apa inainte de mese
Pentru a potoli senzatia de foame, bea apa, ceai neindulcit sau suc de legume, de preferinta intre mese, pentru a dilua bolul alimentar. Nu este recomandabil sa bei un pahar mare de apa inaintea mesei, pentru ca vei fi tentata sa devorezi tot. Poti bea din nou apa la o ora dupa ce ai mancat.

7. Cantareste-te o date pe saptamana
Cantarul este inamicul declarat al slabirii. Incuiel in dulap sau cel mai bine... aruncal pe fereastra...dar ai grija sa nu ranesti pe cineva. Diferentele de greutate de la o zi la alta nu au nici o semnificatie, mai cu seama pentru noi femeile, pentru ca suntem supuse variatiilor cauzate de retentia de apa in cursul ciclului menstrual. Iar un kilogram de apa nu este totuna cu un kilogram de grasime!

8. Reinvata sa gatesti
Inainte, obisnuiai sa mananci semipreparate, sau mancare de-a gata, prea gras si prea dezechilibrat, ori alimente care le gateai chiar tu, dar fara a respecta regulile dietetice. Asa ca renunta la mancarea tip fast food si incearca sa mananci sanatos. Foloseste legume proaspete, usturoi, mirodenii, ulei de masline in loc de unt, sare sau ketchup.

9. Nu uita de gustari
In jurul orei zece-unsprezece, manca un fruct, sau un iaurt slab si o bautura calda, pentru a nu te aseza la masa de pranz infometata. Similar la ora 16, poti sa bei o ceasca de ceai si o felie de paine integrala cu iaurt, asta pentru a nu infuleca la cina. In plus daca mananci arzi calori; astfel vei slabi mai usor daca imparti cele tri mese principale in cinci reprize mai mici.

10. Mergi la cumparaturi cu stomacul plin
Ce femeie nu stie ce inseamna sa colinzi supermagazinele la ora pranzului, plimbandu-se printre rafturile cu ciocolata si bomboane si avand un gol dureros in stomac??? Cand ni se face foame suntem tentate sa cumparam mai multe produse nerecomaqndabile in cazul unui regim de slabire. De aceea mananca ceva inainte de a face turul magazinelor. In plus, daca se mai intampla sa mai ai provizii dulcide genul ciocolata, biscuiti si alte rontaieli prin camara sau dulapuri, bine ascunse, ai face bine sa le dai unor copii de pe strada, ca sa nu mai existe nici o ispita in casa pentru tine, si sa le inlocuiesti cu fructe proaspete.

Huburi pentru oDC

Mai jos va voi scrie cateva huburi care chiar merita sa le aveti in lista voastra favorita :

1. dchub://favoritehub.sytes.net:411
2.

Bani pe net :Totul despre PTC - Ce sunt? Cum functioneaza? Cum castig?

Cu siguranta nu toti dintre cei care vor sa faca bani pe net au habar ce este acela un PTC. Ei bine PTC este prescurtarea de la “Paid To Click” care in romaneste s-ar traduce “platit pentru a da click”. Aproape totul suna mai bine in engleza decat in romaneste. Revenind la siteurile Paid To Click, trebuie sa stiti ca acestea vand reclama pe care voi o “clickuitzi” si astfel au bani sa-si plateasca membrii. Tot ce trebuie sa faceti pentru a avea de castigat de pe urma unui astfel de site este sa va inregistrati (”Register”) si sa dati click pe linkurile pe care le gasiti in sectiunea Surf Ads. Pentru fiecare click trebuie sa asteptati 30 secunde dupa care va aparea scris “Done” si o iconita verde care va informeaza ca acel click a fost creditat. Acelasi lucru trebuie sa faceti pentru fiecare link in parte. Linkurile apar zilnic asa ca reveniti si a doua zi pentru a consuma portia voastra de clickuri. Toate siteurile PTC va ofera posibilitatea de a va mari castigurile invintand si alte persoane pe aceste siteuri. Pentru a face acest lucru trebuie sa promovati linkul vostru de referral care se gaseste, de obicei, in sectiunea “Stats”. Referralii sunt persoanele pe care le convingeti sa se inscrie pe linkul vostru. Bineinteles, pentru a castiga mai mult, aceste persoane trebuie sa-si consume propria lor portie de clickuri. Cand ajungeti la suma minima de plata (payout), care difera de la un site la altul, puteti solicita transferul sumei (cashout) pe care o aveti in cont catre banca virtuala cu care lucreaza acel site PTC.
Mai jos voi publica niste site-uri care sunt de incredere.Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati click pe banner si sa va inregistrati.













Clicksia


UpPaid.com

quiz 80 8 decembrie

1. Hotbrands.ro este:
Un site de stiri despre Romania
Un site de prezentare a celor mai mari branduri de laptopuri
Un site unde puteti vorbi direct, fara intermediari, cu brandurile favorite
O retea de socializare pentru companiile mari

2. Moderatorul emisiunii ‘Fularul de la Kiss FM’ este:
Dezbracatu’
Huidu
Oana
Gainusa

3. In noaptea de 6 spre 7 decembrie 2010, eMAG a organizat lansarea speciala a:
Consolei Sony PlayStation 3 Slim
Jocului ‘FIFA 11′ pentru PC
Telefonului iPhone 4
Jocului ‘World of Warcraft: Cataclysm’

4. Sistemul de operare Windows 1.0 a fost lansat in:
Ianuarie 1950
Noiembrie 1985
August 1999
Iulie 2001

5. Informatii despre magazinul online eMAG.ro, conditii de livrare, garantie si service, modalitati de finantare, s.a. le puteti gasi:
Pe Blogul eMAG
In sectiunea ‘Ajutor’ de pe site-ul eMAG.ro
Pe contul de Twitter al eMAG
Pe pagina concursului Reteaua

Cosul Bonus : 2
Codul KISS FM :
Codul newsletter :
Coduri Facebook : -ora 13:00 :
                             -ora 17:00 :

marți, 7 decembrie 2010

Sfaturi de la dermatologi pentru pielea uscata iarna

 



Iarna este anotimpul care iti solicita pielea cel mai mult. Frigul si vantul pot usca rapid pielea si pot provoca iritatii si senzatii de mancarime.
Combinatia dintre aerul uscat din interior si aerul rece de afara afecteaza puternic pielea.
Machiajul aplicat pe o piele uscata o poate irita si mai mult. Daca vrei sa ai un look proaspat in aceasta iarna, incepi cu ingrijirea pielii uscate.
Daca iti ingrijesti pielea corespunzator, vei putea renunta la o parte din produsele scumpe folosite la vindecarea si ascunderea imperfectiunilor.
Afla sfaturile dermatologilor pentru o piele hidratata si supla in sezonul rece.

1  Hidratarea pielii


Dermatologul american Peter Helton,  este un adept al hidratarii pielii din interior.  Bea cel putin opt pahare de apa pe zi pentru a-ti hidrata pielea si pentru a elimina toxicele din corp.
Desi cremele hidratante au un efect benefic asupra pielii, ele nu sunt solutia ideala. Reactia corpului la agentii de hidratare poate fi diferita de la caz la caz, insa atunci cand corpul crede ca o anumita nevoie este satisfacuta, inceteaza protectia naturala.
Hidratatea pielii poate fi comparata cu consumul de cafea, care creste productia de adrenalina si iti da energie. Daca bei zilnic cafea, corpul tau va produce din ce in ce mai putina adrenalina, pana ajungi in situatia sa nu te poti trezi dimineata fara o cafea fierbinte.
Dupa acelasi principiu, daca pielea este hidratata extern in mod constant, corpul va ajunge sa creada ca nu mai e nevoie sa faca acest lucru in interior. Solutia cea mai buna ramane prevenirea, nu tratarea.

2  Evitarea chimicalelor


Pielea nu este pregatita pentru avalansa de substante chimice la care a fost expusa in ultimele decenii.
Detergentul de vase si vopseaua de par contin substante chimice care afecteaza pielea, dar pericolul cel mai mare il constitutie solutiile puternice de curatare.
Protejeaza-ti mainile iarna purtand manusi atunci cand pielea ar putea intra in contact cu substante chimice daunatoare.

3  Exfolierea


"Pielea uscata" poate fi deseori piele moarta, gata de eliminare. Exfolierea este un pas extrem de important in rutina cosmetica.
Straturile de piele moarta pot chiar impiedica cremele hidratante sa ajunga la celulele vii care au nevoie de hidratare. Din acest motiv, exfolierea ajuta pielea.
Cel mai simplu si natural mod de exfoliere este folosirea unui prosop ud. Odata ce pielea ta se  obisnuieste cu exfolierea regulata, poti folosi o lufa

4 sfaturi ca să economisiţi bani iarna

Iarna bate la uşă şi costurile de la bloc se anunţă tot mai mari. Vă gândiţi cum să faceţi economie şi doriţi ca întreţinerea să nu vă usuce la buzunare în această perioadă? Radu Opaina, preşedintele FAPR, vă dă 4 sfaturi ca să economisiţi bani în sezonul rece.



1. Avem cel mai mare preţ la căldură dintre ţările Europei (cu 20% mai mare decât media europeană), la un sistem de termoficare învechit. Dacă vedeţi că plătiţi nejustificat de mult la întreţinere, faceţi o sesizare administratorului, pentru a rezolva problema.

2. Mii de români care au dreptul la ajutoare pentru încălzire preferă să stea în frig, în loc să beneficieze de facilităţile respective. De ce se întâmplă asta? Pentru că foarte mulţi nu ştiu ce acte trebuie să depună la administraţiile locale pentru a putea primi aceste ajutoare. Mai mult, sunt destui care nici nu cunosc că au aceste drepturi, fiindcă autorităţile nu îi informează. Aşa că dacă ştiţi că aveţi venituri sub 615 lei pe membru de familie, adresaţi- vă primăriilor, ca să vă acorde ajutoare de încălzire.

3. Există multe persoane care, după ce au investit în repartitoare şi se încălzesc pe minimum de confort, plătesc mai mult decât atunci când nu aveau repartitoare. Fiţi atenţi ca aparatele să fie bine reglate şi verificate anual!

4. Locatarii din blocurile reabilitate nu vor avea căldură dacă nu pornesc caloriferele, aşa că, dacă locuiţi într-un imobil izolat pe exterior, e bine, dacă vreţi să faceţi economie, să ţineţi repartitoarele la minimum şi nu să le închideţi de tot. În acest fel temperatura va fi constantă în apartament şi se va păstra tocmai datorită izolării termice.

Sfaturi pentru iarnă: Cum îngrijim animalele de companie



Venirea iernii, cu temperaturi scăzute, multă umezeală şi disconfort le poate aduce neplăceri prietenilor noştri necuvântători, aşa că specialiştii ne îndeamnă să luăm măsuri de precauţie.

“Cu toţii trebuie să ne îngrijim ca animalele de companie să aibă o toaletă corespunzătoare de iarnă”, a precizat medicul veterinar clujean Mircea Şuteu. “Sunt mai vulnerabile în primul rând animalele mici. Ar trebui să aibă hăinuţă de iarnă atunci când le scoatem din casă şi chiar papucei. Se găsesc la toate pet-shop-urile şi nu sunt chiar o fiţă, se poate întâmpla ca bietului animal să îi degere picioruşele dacă sunt mai sensibile şi să le îngheţe falangele”, a explicat specialistul. În ceea ce le priveşte pe animalele mai mari, recomandarea medicului este ca stăpânii să le crească raţia de alimente pentru că, la temperaturi mai joase, consumul lor energetic este mai mare.

“Pentru ambele categorii este mai bine dacă le reducem timpul de plimbare pe afară. Dacă termometrul arată sub minus 20 de grade, să nu îi lăsăm mai mult de jumătate de oră”, recomandă Mircea Şuteu. Căţeii care au cuşcă în curte vor fi protejaţi de frig şi vânt prin amplasarea de “uşiţe” la intrare şi chiar prin izolare termică a căsuţei animalului, un adevărat “trend” în rândul proprietarilor clujeni. “În ziua de azi putem să le asigurăm animalelor de casă condiţii mult mai bune decât în urmă cu 20 de ani”, a conchis Şuteu.

Sfaturi de condus pe timp de iarna

 

Este imperativ sa stim cum trebuie sa conducem autoturismul in acest anotimp capricios. Iarna este cel mai periculos anotimp, asa ca trebuie sa stim cum trebuie sa ne comportam in trafic.

 Iarna este anotimpul cu cele mai multe accidente, de multe ori din neatentie soferilor sau din cauza autoritatilor. Totusi nu putem neglija responsabilitatea participantilor la trafic. Masini.ro am facut o lista cu sfaturi extrem de utile, sfaturi care au rolul de a disciplina participantii la trafic.
Vizibilitatea: masina trebuie curatata de zapada, gheata sau alte impuritati. Este necesar sa curatam toate geamurile, luneta, parbriz si faruri/lampi spate. Este important atat pentru noi, cat si pentru ceilalti participanti in trafic. Nu uitati sa folositi dezaburirea, sugeram o dezaburire completa inainte de a va incadra in trafic.

Folosirea luminilor de intalnire: este decretata prin lege, deci este obligatorie. Este imperativ sa folosim luminile de intalnire pe timp de ninsoare, deoarece acestea ajuta sa fim vazuti mai repede si mai usor de ceilalti participanti in trafic.

Viteza: daca drumul este inzapezit, aderenta anvelopelor poate scadea pana la 30% fata de normal. Este important sa mentinem o viteza raportata la conditiile carosabilului. Nu accelerati brusc, acest lucru poate duce la ruperea de aderenta, deci masina poate derapa lateral. De asemenea, sugeram sa folositi treptele superioare pentru a reduce cuplul transmis rotilor.

Franarea: pe cat posibil evitati franarea in curbe. Iarna este sugerat sa franam inaintea curbelor sau doar pe portiuni drepte de drum. De asemenea evitati franarea brusca, poate rezulta intr-o iesire din decor. Daca sunteti obligat sa franati, treceti intr-o treapta inferioara si apasati sistematic pe pedala de frana, tinand ambreiajul apasat.

Manevre bruste: evitati sa faceti manevre bruste de ocolire, depasiri sau schimbari de banda. Aceste miscari pot duce la intrarea masinii in balans, deci la o scadere drastica a stabilitatii si a aderentei.

Distanta: este extrem de important sa pastram o distanta cat mai sigura fata de ceilalti. Sugeram o distanta dubla fata de cea folosita in mod normal pe timp de vara.

Daca totusi pierdeti aderenta, va sugeram sa virati un sfert de volan in directia opusa deraparii. Este important sa va pastrati calmul si sa nu va panicati.  

Pregateste-ti masina de iarna de la A la Z

Masina resimte venirea frigului la fel ca omul. Porneste mai greu, consuma mai mult, face mofturi sau nazuri daca aluneca pe jos si alte manifestari de gen, cauzate de venirea anotimpului rece. Dar sunt cateva lucruri pe care le putem face pentru a-i pastra viata mai usoara pe timp de iarna. Si acum este momentul, pentru ca in primele zile ale lunii decembrie se anunta prima zapada!

1. Anvelopele de iarna - esentiale!
Nu demult am scris toate avantajele pe care le are un set de anvelope de iarna.  Insa un lucru este clar - masina pe timp rece, fara anvelope de iarna, este ca pianul fara clape. Adica destul de greu de folosit...

2. Presuri speciale de interior
Si presurile pentru interior sunt ca anvelopele, pe sezoane. Daca masina ta are presuri din material textil, acelea sunt dedicate sezonului estival. Se murdaresc repede si se usuca foarte greu, daca intri in masina cu picioarele ude sau pline de zapada. Asadar, chiar de la inceputul sezonului ploios si pana la sfarsitul iernii, e bine sa schimbi cele 4 presuri din interior cu unele de cauciuc. Cauciucul nu permite umezelii sa ajunga la mocheta si pastreaza zapada sau apa in santurile pe care le are presul. Mai sunt si niste presuri speciale de noroi, la fel de bune iarna, care au o buza mai mare. Scopul este acelasi - daca intram in masina cu picioarele pline de noroi sau zapada, murdaria si umezeala sa ramana acolo. Ulterior, aceste presuri se pot scutura usor de murdarie si apa. Un set de presuri de cauciuc costa de la 40 la 100 de lei.

3. Antigelul - verificat la fiecare inceput de iarna
Chiar daca stim ca masina noastra noua sau veche are antigel la nivel, este necesar sa-l verificam imediat cum sunt semne ca temperaturile coboara spre 0 grade. O mica fisura sau scurgere in sistemul de racire, poate duce la scaderea nivelului de lichid. De obicei, aceste scurgeri nu sunt vizibile, pentru ca antigelul se evapora repede, in loc sa curga pe asfalt. Deci chiar daca nu gasim pete de lichid sub masina, sunt sanse sa avem o scurgere. In plus, la unele masini, gura de alimentare poate fi inselatoare - chiar daca vedem lichid in radiator, putem avea surprize. Deci, e bine sa verificam nivelul antigelului din instalatia de racire si sa adaugam daca e cazul. Un bidon cu 4 litri de antigel concentrat costa intre 40 si 90 de lei.

4. Lichidul de spalare a parbrizului
Majoritatea soferilor au in vasul dedicat lichidului de spalare a geamurilor (parbriz sau luneta) lichid estival. Asta pentru ca pe timp de vara, in magazine gasim aproape exclusiv numai acest tip de lichid, care ingheata la sub 0 grade. In plus, este si mai ieftin decat lichidul care nu ingheata decat la temperaturi foarte mici. Asadar, cand se apropie venirea temperaturilor mici, trebuie sa ne asiguram ca in vasul special dedicat acestui lichid avem solutie pentru sezonul rece, care rezista la -20 sau chiar -30 de grade. Temperatura de inghet este scrisa pe bidon. Ce se intampla daca nu avem lichid special de iarna? Vasul de plastic se poate sparge, la fel si motorasele care duc lichidul la stropitoare, la fel si furtunele. Deci decat sa avem o cheltuiala inutila, mai bine verificam. Un bidon de 5 litri cu lichid de iarna costa in jur de 15-20 de lei.

5. Atentie la stergatoare!
Atunci cand parcam masina intr-un loc in care ramane peste noapte sau peste zi, mai multe ore, e bine sa ridicam stergatoarele. Motivul este unul clar - acestea vor ingheta si se vor lipi de parbriz. Prin urmare, nu le vom mai putea folosi si exista riscul sa le stricam, sau sa ardem releul de la stergatoare. Deci chiar daca e masina dvs. si ati parcat-o unde trebuie, nu e rau sa ridicati stergatoarele cand temperatura este sub 0 grade Celsius.

6. Chedere lipicioase
Se intampla ca dupa mai mult timp in care am lasat o masina in frig sa deschidem usile cu greutate. Cel mai greu este la masinile coupe sau cabrio care au portiere fara rama la geamuri. In aceste cazuri, putem folosi o solutie speciala pe baza de silicon, cu care sa ungem chederele masinii. Acestea nu se vor mai lipi de usa si astfel nu vom ramane in frig, incercand sa intram inauntru. In plus, salvam si chederele si nu le mai rupem. Un tub de solutie pentru chedere si lubrifiere costa in jur de 20 de lei.

7. Verificati bateria
Este cunoscut faptul ca la frig, bateriile se descarca mult mai repede. De exemplu, pe timp de iarna, daca lasam o masina nepornita mai multe zile, cresc sansele ca bateria sa se descarce si sa nu mai porneasca motorul. In principal, o baterie noua sau una buna nu are voie sa faca asa ceva, dar la o baterie veche ne putem astepta sa cedeze. Deci, trebuie verificat martorul bateriei daca este pe culoarea verde. In caz contrat, fie o incarcam la redresor, fie cumparam una noua. Insa, in ambele situatii, trebuie sa ne asiguram ca alternatorul incarca cum trebuie. O baterie noua costa intre 200 si 1000 de lei, in functie de capacitate.

8. Alimentati cu mai mult combustibil
De fapt, aici ne referim la a avea mai mult combustibil in rezervor pe timp de iarna. Daca vara, asteptam sa se aprinda becul pana sa alimentam, pe timp rece este bine sa nu lasam niciodata mai putin de un sfert din rezervor plin. Motivul este unul simplu - in benzina exista multa apa, care ramane la fundul combustibilului in rezervor. Daca apa intra in conducte sau in pompa de benzina si ingheata, riscam sa ajungem cu masina in service. Vara, masina mai balbaie si face nazuri, dar nu se intampla nimic grav, insa daca iarna apa ingheata, nu e de bine deloc. Deci nu uitati sa mergeti cu minimum un sfert de rezervor plin, in orice situatie!

9. Echipament necesar pe timp de iarna
Cum vine frigul, e bine sa ne dotam masina cu cateva lucruri utile, pe care sa le avem in portbagaj sau la indemana. In primul rand, avem nevoie de o perie speciala de zapada (10-20 de lei), un razuitor de gheata pentru parbriz (5-10 lei), lanturi antiderapante pentru roti (100 de lei), cabluri de alimentare cu curent (50 de lei), lopata (40-60 de lei). Daca aveti o masina mare si mergeti pe drumuri care nu se curata, un sac de nisip sau sare este binevenit.

10. Cum ne punem la drum cel mai eficient
Peria de zapada trebuie sa o luam mereu cu noi in casa. Coboram la masina si stergem de zapada zona portierei, pentru a intra in masina. Pornim motorul masinii, dam drumul la dezaburirea lunetei si la caldura, pe pozitia dezaburire parbriz. Daca avem incalzire in scaune, putem da drumul si la aceasta, ca sa incalzim scaunul din timp. Iesim din masina si stergem masina de zapada, inclusiv pe plafon. Daca e cazul, folosim lopata ca sa dam la o parte zapada din dreptul rotilor. Daca este gheata, folosim razuitorul pentru geamuri. Pentru ca am dat drumul la sistemul de dezaburire, munca ne va fi mult mai usoara. Cu masina curatata de zapada, ne putem urca in masina si porni la drum.O astfel de pregatire pentru plecare, daca este gandita din timp, nu trebuie sa ne ia mai mult de 10 minute.

11. NOU! Frana de mana (la sfatul cititorilor)
Inca de pe acum, cand temperatura pe timp de noapte poate ajunge sub 0 grade, nu trebuie sa lasam frana de mana trasa. Daca este frig, umezeala acumulata in timpul zilei pe etriere poate ingheta. Astfel, degeaba eliberam noi cablul, ca etrierele vor ramane blocate si intepenite. Asadar, sabotii pot ramane blocati pe tamburi si placutele pe discul de frana. Daca plecam cu masina infranata, vom strica si placutele si discurile sau tamburii. In plus, multi fac greseala sa incerce sa loveasca etrierul cu ceva, sperand sa se deblocheze. In schimb se aleg cu o arsura daca incearca sa atinca janta sau discul incins de la frecare. In cele din urma se vor debloca, dar cel mai bine este sa evitati astfel de situatii.

quiz 79 7 decembrie

1. Consola Sony Playstation 3 a fost lansata in Japonia in anul : 2006
2. Urmatoarele produse sunt comercializate sub brandul Toshiba : Toate variantele de mai sus
3. Sloganul Toshiba este: Leading Innovation
4. Cea mai mare enciclopedie online este: Wikipedia.org
5. Cati ani implineste eMAG in curand? 9 ani

luni, 6 decembrie 2010

Alimentaţia ideală pentru iarnă

Odată cu schimbările climatice, organismul nostru are nevoie de o alimentaţie corectă, care să acopere nevoile energetice şi să aducă nutrienţii necesari pentru o sănătate optimă şi un sistem imunitar puternic.

Cât de importante sunt grăsimile

30% din alimentaţia noastră ar trebui să fie reprezentată de grăsimi, care au un rol important în buna funcţionare a organismului. Din păcate, nu sunt uşor de inclus în dietă pentru că trebuie ţinut cont şi de tipul grăsimilor.

Pe cât posibil, trebuie alese grăsimi nesaturate, de origine vegetală sau din peşte. O categorie aparte sunt grăsimile Omega 3 şi Omega 6, care nu sunt produse de corpul nostru, deci este important să le luăm din alimentaţie.

Sursele de grăsimi nesaturate sunt uleiurile vegetale – in, rapiţă, floarea soarelui – margarinele de nouă generaţie, fructele oleaginoase – nuci, alune fistic – şi, desigur, preparatele din peşte.

Cealalată categorie de grăsimi, cele saturate, adesea numite şi „grăsimi rele” nu numai că nu au niciun beneficiu, dar pot să crească nivelul de colesterol rău din sânge. În aceeaşi categorie, a grăsimilor rele, intră grăsimile trans, obţinute prin prelucrare şi rafinare.

Grăsimile rele se găsesc în unt, smântână, carne grasă, slănină, fast food, dulciuri din comerţ, produse de patiserie.

Dieta echilibrată pentru iarnă

Dar grasimile nu sunt singurele elemente importante din alimentatia noastră. O dietă echilibrată include şi carbohidraţi, proteine, vitamine şi minerale. Legumele şi fructele sunt surse importante de nutrienţi, însă nu trebuie neglijate nici cerealele integrale – mai ales orz şi ovăz, care sunt foarte hrănitoare.

În ce priveşte fructele şi legumele, este indicat consumul lor în stare crudă. Cum asta nu prea e posibil iarna, le putem înlocui cu legume congelate, care îşi menţin mare parte din proprietăţi. Murăturile au şi ele beneficiile lor.

Hidratarea, importantă şi iarna

Chiar dacă nu mai e cald afară, hidratarea nu trebuie neglijată. Din meniul zinic vor face parte supele calde, ceaiurile, sucurile de fructe. În sezonul rece, băuturile sunt ideale la temperatura camerei, şi nu de la frigider. Consultant de specialitate dr. Şerban Damian.

Tehnologia Led Va (Vertical Alignment)

Tehnologia a avansat foarte mult iar concurenţa pe această piaţă este foarte ridicată. BenQ este primul producător şi expert la nivel mondial ce a lansat monitoarele LED cu panel VA.

Aceştia au reuşit să aducă la un alt nivel calitatea imaginii în lume fiind primul producător ce a prezentat noul monitor cu tehnologie VA LED. Această noutate a revoluţionat piaţa tehnologică şi totodată i-a bucurat pe consumatori, pe iubitorii de high-tech de calitate.

Această tehnologie este regăsită la monitorul BenQ VW2420 sau la BenQ BL2400PT , avantajele acestora fiind evidente. Aceste monitoare prezintă o rezoluţie full HD şi un transfer de culoare pe 8 biţi. Timpul de răspuns este aproape instantaneu iar claritatea imaginii este accentuată de calitatea culorilor, acestea fiind contrastante şi saturate.

Cei de la BenQ reuşesc astfel să creeze pentru consumatorii lor un monitor ideal, un monitor ce reproduce perfect imaginea şi ce te face să te simţi în mijlocul celor prezentate.

Vizionarea filmelor prin această nouă tehnologie trece la alt nivel. Designul interesant şi interiorul inteligent reuşesc să transforme simpla experienţă de a viziona un film într-o trăire cât mai reală. În plus, cei de la BENQ oferă astfel monitoare, BenQ VW2420 ce permit un unghi de vizionare de 178°/178°.
Simplu, elegant şi ultra slim, monitoarele LED de la BenQ, cu panou VA ( Vertical Alignament ) revoluţionează industria tehnologică la nivel mondial.

Solutii simple pentru a-ti dezgheta rapid masina

Iarna a inceput sa dea batai de cap tuturor conducatorilor auto. Pe langa traficul ingreunat, acum stam minute in sir sa dezghetam masina pentru a putea pleca. Daca si tie conditiile meteo ti-au pus la grea incercare nervii, iata ce poti face.

Primul pas in incercarea de a folosi automobilul este verificarea incuietorilor. Daca acestea sunt blocate de un strat consistent de gheata, nu ezita sa aplici un spray special pentru dezghetarea lor. In cazul in care nu ai unul la indemana, nu folosi in niciun caz bricheta, deoarece iti poti strica vopseaua. Racleta de gheata trebuie folosita doar pe parbriz, eventual dupa ce ai aplicat cateva pulverizari de lichid de dezghetare. Pe faruri si stopuri foloseste tot pulverizatorul si o perie cu peri moi, deoarece plasticul nu are rezistenta geamului si le poti zgaria. Nu folosi stergatoarele daca acestea sunt inghetate deoarece se pot rupe. Pentru a evita inghetarea lor, dupa ce ajungi la destinatie, ridica-le si lasa-le asa. Foarte important este sa nu torni apa calda pe masina! Risti sa-ti spargi geamurile si sa sara vopseaua!
Retine: cu ajutorul spray-ului special poti scurta timpul de dezghetare cu 80%. Mai mult, nu zgarii masina sau sa strici vopseaua. Daca nu ai la indemana un astfel de spray, pulverizeaza spirt sau lichid de parbriz anti-inghet.
Cat te costa materialele de lucru?
spray dezghetare incuietori - 14,90 lei;
racleta pentru curatarea ghetii de pe geamuri - intre 1 leu si 18,60 lei;
perie pentru curatare - 15 lei;
lichid de parbriz pentru dezghetare - 10 lei.

El e Mos Nicolae!

Mos Nicolae exista si traieste in localitatea Sandra din judetul Timis! Batranelul de 73 de ani marturiseste ca abia face fata atator cereri de cadouri. Recunoaste ca nu este cel sfant, dar ca se straduieste sa fie la fel de darnic.

Mos Nicolae traieste alaturi de sotia sa in casa lor de la marginea comunei Sandra. Toti copiii din zona cunosc locuinta si, de la inceputul lunii decembrie, arunca un ochi in ograda mosului sa vada ce cadouri pregateste. Cu toiagul in mana, Mos Nicolae abia merge. Cei 73 de ani apasa greu pe umerii lui. De cateva zile insa, in apropierea sarbatorilor, parca prinde puteri miraculoase. Sotia sa, Maria Mos, ii da o mana de ajutor sa pregateasca darurile celor mici. De zeci de ani, copiii le bat la poarta de sarbatoarea Sfantului Nicolae, fiind siguri ca el este cel care trebuie sa imparta cadourile. Mos Nicolae spune insa ca nu primesc decat cei care si-au lustruit cizmulitele.



Sursa: cancan

Gravidele fumătoare nasc fete care intră rapid la menstruaţie

Femeile însărcinate, fumătoare, riscă să nască fete care intră mai repede la pubertate şi la care menstruaţia începe mai devreme ca la fetele de aceeaşi vârstă.

Deşi nu este o diferenţă foarte mare, mai exact 3-4 luni, acest lucru ar putea avea efecte globale asupra populaţiei.

"Pentru orice copil, câteva luni în plus sau în minus nu înseamnă nimic, însă, dacă grupuri mari de fete încep să intre la menstruaţie mai devreme decât ar trebui, fie şi cu câteva luni, acest lucru ar avea consecinţe globale asupra populaţiei", medicul de la Departamentul de Sănătate Publică din California.



Sursa: cancan

Capitala e cancerigena

Anul trecut cele mai multe decese inregistrate in randul bucurestenilor au fost provocate de tumorile maligne si de bolile cardiovasculare.

Cancerul a provocat 5.101 decese in Bucuresti, potrivit unei statistici a Centrului National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii. Medicii spun ca bucurestenii sunt mai predispusi la astfel de afectiuni ca urmare a stilului de viata. In Romania, cele mai multe decese sunt cauzate de cancerul la san, cancerul pulmonar si cancerul la colon. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca situatia se va agrava in intreaga lume in urmatorii ani. Astfel, numarul deceselor provocate de cancer va creste cu 45% pana in 2030.


Sursa: cancan

quiz 78 6 decembrie reteaua eMAG

1. Brandul Playstation apartine de:
Nintendo
Microsoft
Sony
Serioux

2. Ce poti face cu un produs cumparat de la eMAG, dar care iti dai seama ca nu ti se potriveste?
Nu il poti returna
Il poti vinde pe eMAG altor clienti
Il poti returna in 10 zile, doar sigilat
Il poti returna in maxim 30 de zile, chiar desigilat

3. ‘Cronica Carcotasilor’ este difuzata:
De luni pana vineri la KissFM
Miercurea la PrimaTV
Duminica in reluare la PrimaTV
Toate variantele sunt corecte

4. Urmatoarele produse sunt comercializate sub brandul Dell:
Desktop PC
Tablet PC
Monitoare LCD
Toate variantele de mai sus

5. Acronimul USB vine de la:
Universal Scientific Bridge
United Switch Bus
Universal Serial Bus
Nicio varianta nu este corecta

Codul Bonus :
Codul KISS FM :esapament

Codul Newsletter :18 v
Coduri Facebook : - ora 13:00 :
                              - ora 17:00 :
Toate raspunsurile sunt verificate!! Succes tututor.

Cum să elimini cele trei kilograme de E-uri pe care le consumi anual

Scapă de toxine şi întinereşte-ţi trupul printr-o metodă aflată la îndemână: detoxifierea
Cine ar fi crezut că tulburările de somn, durerile de articulaţie, stresul, diabetul ori inestetica celulită ar putea avea drept cauză acumularea de toxine în organism? Potrivit specialiştilor, putem diminua aceste neplăceri recurgând la o metodă de curăţare a organismului, numită detoxifiere.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că organismul uman dispune de mecanisme naturale de detoxifiere: colonul, plămânii, ficatul, rinichii şi pielea. "Intoxicarea organismului îşi pune amprenta nu doar asupra interiorului, ci şi asupra exteriorului. Pielea iritată, lipsită de elasticitate, sau părul casant, fără strălucire, sunt efectul unui colon bolnav", spune prof. dr. Mencinicopschi. Din păcate, apa, aerul, solul sunt din ce în ce mai poluate, astfel că organismul are nevoie de "ajutor" pentru a putea elimina toxinele acumulate.

Primăvara - anotimpul purificării

Nutriţioniştii spun că principala cauză a intoxicării organismului este alimentaţia deficitară. Anual consumăm 2-3 kilograme de E-uri şi toxine din alimentele rafinate, procesate, lipsite de fibre. "Pentru a evita apariţia numeroaselor maladii, precum diabetul, afecţiunile cardiovasculare şi diferite forme de cancer, toţi trebuie să ţinem o cură de detoxifiere cel puţin o dată pe an. Cea mai indicată perioadă este primăvară, deoarece atunci apar fructele şi legumele şi le putem mânca în stare naturală, evitând astfel produsele conservate care sunt bogate în aditivi alimentari şi sare", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Specialistul completează că pe piaţa din România sunt nenumărate produse de detoxifiere, dar atrage atenţia că unele pot distruge ficatul. "Înainte de a urma o cură de detoxifiere, este indicat să facem un control medical, medicul specialist fiind persoana în măsură să recomande sau nu un anume produs", subliniază prof. dr. Mencinicopschi.

Fibrele - ideale în procesul de detoxifiere
"Creşterea aportului de fibre alimentare naturale este cea mai bună metodă de detoxifiere şi curăţire intestinală. Fibrele stimulează tranzitul intestinal şi asigură o detoxifiere eficientă a organismului", spune specialistul în nutriţie. Printre cele mai importante alimente care au un conţinut ridicat de fibre se numără prunele uscate, migdalele dulci, curmalele uscate, zmeura, murele, musli, fulgii de ovăz, pâinea de secară şi nucile. Mai mult, pătrunjelul are şi el scopul de a elimina toxinele din organism. Prof. dr. Mencinicopschi spune că această plantă întăreşte sistemul de apărare a organismului, este antiinfecţios, elimină sau limitează procesele inflamatoare şi este un bun diuretic.

De asemenea, unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri care se foloseşte în aceste cure este cel verde, bogat în antioxidanţi precum vitaminele C şi E. Mai mult, ceaiul verde este recunoscut pentru proprietăţile lui diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor. Pe lângă aceste calităţi, ceaiul verde ajută organismul să lupte cu procesul de îmbătrânire.

De evitat: produsele „de post” sunt pline de E-uri!

Foarte multe varietati de produse etichetate „de post” au aparut pe rafturile magazinelor dupa inceperea postului dinaintea Craciunului, produse care, spun specialistii, nu sunt decat niste amestecuri din cele mai ciudate E-uri. Dieticienii recomanda sa nu se consume produse prelucrate numite „de post” care inlocuiesc carnea, fiind procesate si „drese” cu multe E-uri (pateu, cirnati, salam etc.).
Toate contin, in mare, aceleasi ingrediente: soia, polifosfati, agenti de ingrosare, coloranti (carminul, de exemplu, provoaca Alzheimer), conservanti etc.
Uleiul alimentar poate fi inlocuit, nu doar in perioada de post, cu uleiul de masline. Pentru ca este cel mai falsificat ulei din lume, trebuie multa atentie in algerea acestiuia. Trebuie neaparat sa fie extravirgin presat la rece, si sa nu fie din simburi. Uleiul de masline nu se foloseste la prajit.


Parlamentul European a elaborat o legislaţie privind reducerea E-urilor.

O listă întreagă de aditivi alimentari, aşa-numitele E-uri, va fi reevaluată, astfel încât alimentele să nu mai conţină decât substanţe absolut inofensive pentru om. Ordinul vine de la Parlamentul European, care a adoptat un pachet legislativ cu restricţii clare în această privinţă.

Substanţe nocive pentru organismul uman, însă des folosite în realizarea alimentelor, precum îndulcitori, coloranţi, anti-oxidanţi, gelatine şi gaze de ambalare ar putea fi interzise sau reduse ca utilizare de Parlamentul European. Conform noii legislaţii europene a E-urilor, producătorii pot folosi aditivi doar dacă dovedesc că folosirea acestora este neapărat necesară şi dacă îndeplinesc criterii de siguranţă foarte stricte.

De exemplu, pe etichetele alimentelor care conţin coloranţi azoici precum E107 şi E 110, foarte periculoşi pentru copii, trebuie înscrise foarte clar efectele alergice pe care le pot avea asupra copiilor. De altfel, în cazul alimentelor pentru sugari şi copii mici, aditivii vor fi complet interzişi.

Oficialii europeni n-au uitat nici de produsele din organisme modificate genetic. Acestea trebuie etichetate distinct, iar aromele sintetice pot fi folosite doar dacă nu pot fi de condimente naturale.

Specialiştii români spun că noua legislaţie europeană a E-urilor va pune producătorii în dificultate. "Procesatorii vor trebui să găsească aditivi alimentari naturali şi benefici pentru sănătate. Ei nu pot fi astăzi înlocuiţi, mă refer la cei de sinteză, cu variantele lor naturale care de multe ori sunt mult mai scumpe", a declarat Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului Cercetări Alimentare.

Cei aproximativ 300 de aditivi existenţi pe piaţă vor fi reevaluaţi gradual, pe măsură ce noii aditivi vor primi autorizaţie. Pachetul legislativ a fost aprobat şi de Consiliul Europei şi are şanse mari să intre în vigoare în câteva luni.

50% din decese sunt asociate cu stilul greşit de alimentaţie

Jumătate din decesele înregistrate la nivel mondial sunt consecinţa alimentaţiei dezechilibrate, arată cele mai recente studii. În ţara noastră, doi români din trei mor din cauza bolilor de inimă, de diabet sau cancer, toate asociate cu nutriţia.


Recent, specialiştii olandezi au descoperit că prăjelile pot duce la cancer ovarian. Acrilamida, o substanţă formată în timpul prăjirii sau frigerii, poate dubla riscul de cancer ovarian sau uterin. Uniunea Europeană sfătuieşte populaţia să evite pâinea prăjită sau chipsurile, pentru că acestea conţin niveluri mari de acrilamidă.

Într-un studiu de anul trecut, cercetătorii britanici au făcut o legătură între E-uri şi sindromul atenţiei deficitare la copii. Testele au arătat că cei care consumă în mod frecvent E-uri au probleme de concentrare şi sunt hiperactivi. Numărul copiilor bolnavi de ADHD s-a triplat în ultimii 25 de ani în Statele Unite.

În România, sindromul ADHD afectează 7% dintre copiii de vârstă şcolară, potrivit unor statistici din 2006. E-urile sunt responsabile şi de afecţiuni mult mai grave.

Un studiu francez despre securitatea alimentară, arată că jumătate din produsele alimentare din România conţin substanţe cancerigene. Cele mai multe E-uri considerate toxice sunt în băuturile răcoritoare, mezeluri, dulciuri şi gumă de mestecat, sub formă de coloranţi, conservanţi sau amelioratori de gust. Aditivii provoacă probleme de respiraţie, alergii, afectează vasele de sânge, produc boli de piele şi atacă sistemul nervos. Specialiştii atrag atenţia că nu numai alimentele cu E-uri sunt periculoase. Cele care conţin mult zahăr, sare sau grăsimi sunt la fel de dăunătoare.

Cercetătorii pun în topul alimentelor nesănătoase cele care au margarină. În această categorie intră prăjiturile, chipsurile şi anumite tipuri de cereale. Margarina afectează vasele de sânge şi ficatul. La fel de năsănătoase sunt şi sucurile acidulate care conţin mult zahăr şi coloranţi. Supele instant şi mezelurile sunt prea sărate şi au foarte multe E-uri.

E-urile, camuflate de producătorii de alimente sub denumiri ştiinţifice

Medicii nutriţionişti atrag atenţia că, în ultima vreme, E-urile au început să dispară de pe etichetele produselor alimentare, dar nu şi din conţinutul acestora. Producătorii de alimente  au apelat la un mic artificiu. Astfel, mult criticatele E-uri au fost înlocuite cu denumirile chimice corespunzătoare.

Atenţie la etichete! Producătorii din industria alimentară camuflează mai nou E-urile sub denumirile lor chimice, pentru a nu trezi suspiciunile cumpărătorilor.
„În ultimele luni, de când consumatorii au început să conştientizeze problema aditivilor alimentari şi să fie mai atenţi atunci când cumpără un produs, E-urile au început să dispară de pe etichetele alimentare. Producătorii înlocuiesc acum E-urile cu denumirea chimică a respectivei substanţe conţinute în produs”, atenţionează prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.
Mai exact, pe eticheta unui produs care până acum avea scris, spre exemplu, E 102, acum poate să apară menţionat numai tartrazină (colorant). În acest fel, subliniază specialistul, consumatorul este indus în eroare. "Producătorii menţionează pe eticheta alimentară denumirea chimică a respectivului aditiv, bazându-se pe inabilitatea consumatorului de a face corelaţia între codul E-ului şi denumirea substanţei", completează prof. Mencinicopschi.

ANPC spune că practica este legală

La rândul lor, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) spun că au observat această practică, însă ea este legală. "Da, am observat că, în ultimul timp, denumirile aditivilor alimentari au luat locul E-urilor de pe etichetele produselor, însă procedura este legală. Potrivit HG 106
din 2002, operatorul economic poate să scrie pe etichetă E-ul conţinut de produs sau denumirea acestuia. Noi nu le putem impune sub ce formă să scrie", a declarat preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.
Pentru că legea în vigoare le permite producătorilor să-şi aleagă singuri modul în care să scrie ingredientele pe care le conţine un produs, nutriţioniştii îi atenţionează pe consumatori să fie atenţi la E-urile care se ascund în spatele unui cod.
Spre exemplu, dintre cele peste 350 de E-uri admise în România, cele mai utilizate şi, totodată, nocive sunt E 102 (tartrazina), E 110 (colorant galben portocaliu), E120 (roşu carmin), E122 (azorubina - colorant roşu), E132 (albastru brilliant), E 150 (caramel). Din categoria edulcoloranţilor, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi aminteşte E 951 (aspartam), E 952 (ciclamat), E954 (zaharina), E 955 (sucraloza).
Despre consumul acestor aditivi alimentari, directorul Institutului de Cercetări Alimentare spune că dăunează organismului, putând duce la apariţia cancerului ori a unor boli respiratorii precum astm sau bronşite. "Atunci când sunt consumaţi regulat, aditivii alimentari se fixează pe ADN şi pot deveni cancerigeni". E-urile nu intră doar în compoziţia produselor alimentare (sucuri, prăjituri, biscuiţi, mezeluri), ci şi a celor cosmetice.

E-621 transformă cel mai prost aliment într-o delicatesă

Dau gust alimentelor, dar în timp ne pot face rău. Este vorba despre aditivii alimentari, cunoscuţi şi sub denumirea de E-uri. Unul dintre aceşti potenţiatori de aromă care au intrat în atenţia specialiştilor din cauza efectelor adverse pe care le-ar putea avea. Este vorba despre E-621 sau monoglutamatul de sodiu.

În Uniunea Europeană sunt acceptaţi în alimente peste 300 de aditivi.

Unul dintre aceştia este monoglutamatul de sodiu care se găseşte în mezeluri, chips-uri, junk food sau alte produse.E-621 are capacitatea de a transforma şi cel mai slab calitativ aliment într-o delicatesă.

Practic, acest aditiv îţi păcleşte papilele gustative care transmit creierului un mesaj eronat şi îl face să creadă că ai mâncat ceva foarte bun.

Aceste adaosuri fac însă mâncarea mai ieftină, mai accesibilă şi cu un termen de valabilitate mai mare.

Mulţi dintre noi când mergem la cumpărături ne uităm mai întâi la preţ şi din păcate, foarte rar la etichetă. Şi în rafturi sunt din ce în ce mai puţine produse fără E-uri.

"Nu avem cum să ne protejăm. Mâncăm ce găsim numai dacă avem pe cineva la ţară să ne mai dea un ou, o găină, o raţă, bânză",a spus o femeie.

"Ar trebui de fapt să nu mănânce nimic. Văd că şi mezelurile şi margarina si toate sunt interzise dar nu poti să ţii copilul nemâncat", a decalrat o altă femeie.

"Acum să fiu sincer nu la toate produsele mă uit la E-uri. De exemplu acum am luat nişte napolitane, nu m-a interesat , m-a interesat gustul pe care il are, aromele şi în fond şi la preţul de 2 lei bucata",a declarat o consumatoare.

Producătorii de alimente ar trebui să respecte cantităţile de aditivi recomandate şi să nu scape mai multe E-uri în mâncare. Specialiştii mai spun că ar trebui să avem o alimentaţie diversificată pentru ca aditivii să nu ne afecteze sănătatea.

"Noi suntem tributari dietei noastre şi atunci acest glutamat poate avea fecte adverse pentru că doza maximă admisă depăşeşte pragul limită al normalităţii. Şi eu mă pot îmbolnăvi", a spus directorul general al ANSVSA, Liviu Rusu.

La anul, Autoritatea Sanitar Veterinară va verifica dacă produsele conţin într-adevăr ingredientele trecute pe etichetă.

Cate E-uri se ascund intr-o felie de paine?

Painea este un aliment obtinut din faina, apa, drojdie si sare si este denumita dupa tipul de faina folosit si gradul de extractie al acesteia: paine neagra, semialba, intermediara, alba sau graham, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

'Calitatea si traditionalitatea painii depind si de tehnologia de fabricatie, multifaziala cu maia sau moderna monofaziala cu amelioratori de panificatie', precizeaza medicul nutritionist. Ca urmare a deprecierii calitatilor de panificatie ale graului, 'in ultima vreme se utilizeaza, pentru fabricarea painii, din ce in ce mai mult amelioratori de panificatie, fapt ce ne afecteaza sanatatea', avertizeaza nutritionistul.

Lista de aditivi alimentari (E-uri) periculosi

Aditivii alimentari sunt impartiti in 24 de categorii dintre care enumeram pe cele mai raspandite:

edulcorantii - pentru indulcit
colorantii - pentru a schimba sau a da culoare (E100-E180)
acidifiantii - dau un gust usor acid
corectorii de aciditate - cresc sau diminueaza aciditatea
emulgatorii - asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare (E400-E500)
conservantii - Intarzie sau impiedica alterarea alimentelor. (E200-E290)
corectorii de gust si de miros - schimba/imbunatatesc mirosul si gustul alimentelor
propulsorii - unele gaze care servesc la expulzarea alimentelor din ambalaje
gaze de ambalaj - asemanatoare aerului
antioxidanti - limiteaza oxidarea alimentelor sensibile la contactul cu aerul (E300-E337)

E-uri periculoase :

E123 ...E239   - sunt posibili cancerigeni
E 621 - glutamat de sodiu , se gaseste in supele instant concentrate, mezeluri, si unele condimente. Are efecte neurotoxice si poate provoca migrene si crampe
E320 - E321, E211 - acidul benzoic si derivatii sai, cancerigeni
E251 - nitrat de sodiu, cancerigen
E252 - nitrat de potasiu, cancerigen
E120, E127, E141, E160 - alergici
E127 - eritrozina, colorant rosu pentru compoturi si alte alimente, provoaca mutatii genetice
E102 - tratrazina, colorant galben pentru bauturi , mustar si gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronsic
Vitamina C din unele produse,foarte multe, e de fapt acid ascorbic de sinteza si nu este acelasi lucru cu vitamina C naturala. (mai bine luati o lamaie!)

Tabel cu E-uri de care trebuie sa ne ferim

COD DENUMIRE RISC UNDE IL GASIM
E110
Sunset yellow - colorant galben
Cancerigen
Dulciuri, prajituri, budinci sucuri
E123
Amarant - colorant rosu
Cancerigen, interzis in SUA si Rusia
Dulciuri, jeleuri, branza topita
E124
Ponceau 4R - colorant rosu
Toxic interzis in SUA
Mezeluri
E127
Eritrozina - colorant rosu
Provoaca cancer al tiroidei la animale, posibil si la om
Alcool, inghetata, prajituri, bomboane, sucuri racoritoare
E128
Rosu 2 G - colorant
Mutagen si toxic. Interzis in SUA si Australia
Carne de hamburgeri
E211
Acidul benzoic si derivatii sai
posibil cancerigen, interzis in SUA, dar permis la noi
Unele bauturi racoritoare
E220/E228
Sulfiti - conservanti
Provoaca alergii
Carne de hamburgeri, cartofi deshidratati, fructe confiate, prajituri, bere, vin, otet de vin
E230
Bifenil - conservant
Toxic, interzis in Australia , (permis la noi?)
Citrice
E231
Ortofenilfenol - conservant
Toxic, posibil cancerigen. Interzis in SUA si Australia.
Cirtice
E233
Tiabendazol - conservanti
Toxic. Interzis in Australia
Citrice
E249/E252
Nitrati si nitriti - conservanti
Posibil cancerigen
Mezeluri si alimente conservate prin sarare, branza
E320
Butil-hidroxi-anisol BHA-conservant
Posibil cancerigen
Conservant, cartofi deshidratati, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, guma de mestecat
E425
Glucomanan - agent de textura
Toxic respirator
Jeleuri
E621
Glutamat monosodic MSG
Provoaca efecte neurotoxice
Condimente, supe concentrate
E95
Acetsulfam K - indulcitor
Posibil cancerigen, interzis in SUA
Guma de mestecat, produse zaharoase, bauturi racoritoare
E954
Zaharina - indulcitor
Posibil cancerigen
Guma de mestecat, produse dulci, bauturi racoritoare


E-uri bune

E306 - tucoferol, sau Vitamina E, este un antioxidant natural care ajuta la regenerarea celulelor
E407 - caragenanul, emulsifiant natural
E322 - lecitina, un antioxidant natural intalnit si in ciocolata
E421 - manitolul de cofetarie
E300 - riboflavina sau Vitamina B2
E440 - acid ascorbic natural sau Vitamina C naturala
E140 - clorofila, colorant natural folosit in cofetarii,colorarea pastelor de dinti si cosmeticalelor