joi, 9 decembrie 2010

Sfaturi pentru copiat

1. Daca ai copiuţe mici, cel mai bine este sa le bagi in penar.
Chiar daca proful/profa sta la catedra sau in picioare si merge prin clasa, tu te prefaci ca te uiti dupa ceva in penar. De exemplu eu ma prefac ca sunt suparata si sterg cu guma nervoasa foaia .. si ma prefac ca imi caut creionul in timp ce citesc linistita copiuta din penar.

2.O metoda un pic mai complicata dar care nu da de banuit niciodata.
Scrii pe o foaie A4 ce iti trebuie pentru test .. mai ales daca sti ca e posibil sa iti dea asa ceva si il bagi in ghiozdan prima,nu printre caiete sau intr`o coperta transparenta a unei carti. In cazul in care proful/profa sta in spatele clasei .. te intorci frumos si te prefaci ca nu gasesti ceva (de exemplu pasta corectoare). Scotocesti prin ghiozdan, dar te si uiti pe foaia in care ai scris copiuta.
Salvare: Daca proful sau profa te atentioneaza spui frumos:”Ma scuzati, dar nu gasesc ….(pasta corectoare) pot cere cuiva va rog frumos? .. X-ulică ,ai pasta coresctoare?”
Si chiar daca printr-un absurd vine si se uita in ghiozdanul tau si vede foaia.. spui pur si simplu ca nu copiezi.. aia e doar foaia de pe care ai invatat si repetat in pauza .. ai azvarlit-o in ghiozdan .. (copiuta nu are cum sa fie .. scrisul este normal ..la marimea normala nu are cum sa banuiasa ca tu te inspiri.)

3. Daca timp de copiute nu ai avut si pentru lucrarea o dai pe caiet, totul este foarte simplu:

Bagi ghiozdanul in banca .. si caietul SUB sau PE el .. (spatiul dintre ghiozdan caiet si banca este mic.. caietu e usor presat si nu se vede deloc ) iar daca ai noroc sa ai in fata ta colegi .. si profu/profa sta la catedra il scoti .. apoi il pui la loc.

4. Exista pixuri speciale de copiat .. Exact asemenea unei rulete
Tragi de o portiune si iese o foaie .. si cand ii dai drumu intra la loc .. E SUPER

Un comentariu: